Monty Roberts

Monty Roberts, Känd som "mannen som lyssnar till hästen", är en man man ska lägga på minnet :) Han har fått ett internationellt erkännande för utvecklingen av sin unika förmåga att kommunicera med hästar med sitt kroppsspråk som han kallar för Join-Up teknik. Konceptet är byggt på och utformat utefter hästens instinkter och kroppssignaler och har kommunikation och förtroende som genomgående bas. Genom Join-Up har enorma möjligheter skapats även utanför hästvärlden. Idag använder företag världen över, kommunala institutioner, skolor, ungdomsfängelser, psykiatri och många andra sig av Montys koncept och metoder.
 

Monty har själv kommit på iden med Join up då han studerade vildhästar redan som 14 åring i det vilda. Han levde sj ute i det vilda med sina två hästar för att valla in de vilda hästarna till en fålla där de sedan skulle väljas ut för att vara med i vildhäst spelen. Dock led han av den tanken men han kunde åtminstone lära sig deras betende. Hans far hade en annan teknik genom att få hästen att frukta människan för att få den att lyda. 
 

Han använder en så kallad Korall som gör att hästen inte kan fly från faran utan måste söka kontakten. Det är det runda höga staketet. Det han rekonomerar är ett staket där hästen inte ser imellan plankorna. 
 
ä
Sky Boy är en vildhäst som har en hämsk bakgrund och dålig erfarenhet om människor. Monty tar kampen med att söka kontakten och försöka få tillliten hos hingsten. Monty släpte hingsten i det fria och han försvann. Ett tag... han kom tillbaka och detta finns film på när han söker sig tillbaka till Monty. 
 
Ta reda på hur hans tekniker fungerar så kan man sedan hantera vilken häst som hälst. 
 
Pokonis
/f